Het NKB 2010

Het is al even geleden maar op 24 september 2010 vond het NKB plaats. Dit jaar deden 4 bloemschiksters uit onze afdeling mee. Ik vergat over hun resultaten te schrijven in het laatste convocaat. Maar het is wel even het vermelden waard dat Gerdien Vinke daar de 1e prijs in de wacht heeft gesleept.

Het thema van de hele wedstrijd was: Nijmegen door de eeuwen heen. Voor het verplichte stuk moest een sieraad gemaakt worden. Voor de verschillende groepen was dit een armband of een diadeem. Voor het vrije stuk maakten alle deelnemers uit onze afdeling een prachtig stuk. Gerdien gebruikte als basis voor haar stuk een leren jas. Daarvan creëerde zij een vaas. Wilt u het stuk zien? Dat kan. Ga naar www.groei.nl. Klik in het menu op bloemschikken. Ga naar 'NKB 2010 in beeld' en dan naar film bloemstukken. Bij tijd 1.42 is het stuk van Gerdien in beeld. Ook in de laatste Groei&Bloei staat het bloemstuk afgebeeld.

De andere deelnemers werden door de jury helaas minder hoog op de lijst gezet.

Wilt u ook eens meedoen in de beginnersklasse? Geef uw naam en e-mailadres dan nu alvast door aan ondergetekende. Te zijner tijd neem ik dan contact met u op.

Tanja Schönbeck-Huisman

Email: tanja.huisman@gmail.com