foto's

Welkom bij Groei & Bloei Zwolle

Het bestuur van uw afdeling heet u van harte welkom op de Zwolse Site.

Wilt u géén van onze activiteiten missen? Meldt u zich dan aan voor onze Nieuwsbrief, via deze Opens external link in new windowLINK:

Terugblik lezing Vreugenrijkerwaard

Op maandag 8 april was de lezing door ons voormalig voorzitter Piet de Jong, geflankeerd door Fred Hartog.

In aanwezigheid van maar liefst 22 leden en 4 niet-leden is de avond gevuld met een interessante lezing over de Vreugdenrijkerwaard.

Tuinreis naar Gardenista via afdeling Noord-Veluwe

Op 16 mei 2019 organiseert afdeling Noord-Veluwe een busreis naar Gardenista.

In de bus zijn nog enkele plaatsen over. En voordat dit via de kranten wordt gemeld, leek het hen goed om eerst aan buurafdelingen te vragen of er leden zijn die daar belangstelling voor hebben.

Alle informatie ( en het formulier voor opgave) over deze reis is via deze link naar de website van Noord-Veluwe te vinden: noord-veluwe.groei.nl/index.php

Tegel eruit, Plant erin

Zoals elk jaar gaf Intratuin plantjes weg in ruil voor een stoeptegel op zaterdag 23 maart.
Dit alles om Nederland weer meer groen te maken en te zorgen dat niet al tuinen betegeld worden om onderhoudsvrij te zijn. Duurzaam en Groen dus.

Het was dit maal een bijzondere dag: mooi zonnig met volop voorjaarsvreugde natuurlijk.

In de vroege uurtjes kwamen massaal ouders en kinderen van een basisschool opdagen met allemaal dezelfde tegel van het schoolplein. Dat was ook via Facebook geregeld. Het was bijna live een opvoering van 'de Luizenmoeder'!
De rest van de dag zijn er heel veel plantjes weggegeven en dat is natuurlijk een pracht gebaar vanuit Intratuin.

Toch zou het prettig zijn als een volgende keer meer klanten met meer dan alleen de gratis planten via de kassa weer naar huis gaan. Aan de vele aanbiedingen heeft het niet gelegen

Aanbevolen voor Moestuinliehebbers

Zoals beloofd promoten we ook enkele groen-activiteiten van anderen:

Zaterdag 4 mei organiseert de Veltafdeling Zwolle e.o. de jaarlijkse PLANTEN EN KRUIDEN verkoop en ruilmarkt. De maand mei is bij uitstek geschikt om je tuin vol te planten

Dit keer is de markt op een nieuwe en ruimere locatie namelijk bij DE KAS VAN KAAT aan de Herfterlaan. Misschien heb je daar ook de  VELT zadenmarkt in februari bezocht. Toen was het IN de KAS en nu staan de marktkramen buiten. Die ochtend was het erg (eigenlijk te) druk. Daarom hebben we de openingstijden verruimd.

De markt is nu van 10 tot 15 uur. Dus ook even tijd voor een lekker bakkie op het terras.

Dit jaar zijn er meer standhouders. Met vanzelfsprekend meer keuze, variërend van verschillende koolplanten tot allerlei soorten tomaten, meloenen, druiven,  vijgen, bessenstruiken, heel veel soorten kruidenplanten, boeketten, bonenrassen en ook kruidenspecialiteiten, eigen gemaakte jammetjes, chutney enzovoort.

Wat zoemt er in je achtertuin? 13 & 14 april is de Nationale Bijentelling. Kijk op www.nederlandzoemt.nl als je mee wilt doen. Op die site zie je hoeveel verschillende bijen, hommels en zweefvliegen er rond kunnen zoemen.

Onze Kerstdemo van 2018

Groei & Bloei bloemschikcursussen

We zijn gestart met Bloemschikken in het nieuwe seizoen.
U kunt zich nog inschrijven voor Opens internal link in current windowde beginnerscursus van het nieuwe seizoen.
De lessen zijn van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Groene Welle aan de Koggelaan 7 te Zwolle.

Het cursusgeld bedraagt €65,- voor leden en €80,- voor niet leden. Hiervoor krijgt u 7 lessen.
U mag 2 seizoenen (van elk 7 lessen) volgen zonder dat u lid bent van de KMTP (Groei & Bloei).

We gebruiken materialen uit de winkel, tuin of berm. Juist door het werken met de verscheidenheid aan materialen leer je allerlei mogelijkheden zien. Opens internal link in current windowMeer informatie over onze bloemschikcursussen.

Check de Agenda!

Check onze AGENDA voor informatie over onze activiteiten, dan mist u niets... Neem altijd uw ledenpas mee!

Deze maand in Groei & Bloei

zomertijd