foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei Zwolle

Het bestuur van uw afdeling heet u van harte welkom op de Zwolse Site. Wilt u géén van onze activiteiten missen? Meldt u zich dan aan voor onze NIEUWSBRIEF!

BLOEMSCHIKKEN

Het seizoen begint in september en gaan we weer fris van start! Wilt u nu vast info of zich opgeven voor bloemschikken? Dat kan via de Opens window for sending emailbloemschikafdeling van Zwolle!

De data voor de beginnersgroepen hieronder mét een korte omschrijving. Op deze datums zijn ook de andere 2 groepen aanwezig in de Groene Welle, zodat we bij elkaar kunnen kijken. (Gluren bij de buren).

Opens internal link in current window19 september 2019 - Veldachtige vaasschikking.

Opens internal link in current window17 oktober 2019 - Parallel steken.

Opens internal link in current window14 november 2019 - Deurkrans (kerst).

Opens internal link in current window12 december 2019 - Alternatieve kerstboom.

Opens internal link in current window16 januari 2020 - Arrangement zonder steekschuim.

Opens internal link in current window13 februari 2020 - Hergebruikte krans.

Opens internal link in current window19 maart 2020 - Vrije opdracht.

19 september 2019 - Veldachtige vaasschikking.

Tijdens de eerste cursusavond wordt er een vaasschikking gemaakt met voornamelijk veldachtige bloemen. Probeer zoveel mogelijk (veld)bloemen uit de natuur mee te nemen. Ook wordt er aandacht besteed aan de vaas om het mooi geheel te laten lijken. Neem een cilindrische vaas mee met een hoogte van ongeveer 20 à 25 cm en een diameter van maximaal 20 cm. Deze vaas gaan we rondom bekleden met grassen, neem daarom ook zoveel mogelijk lange grassen mee.

17 oktober 2019 - Parallel steken.

Op 17 oktober wordt er een parallel gestoken bloemstuk gemaakt. Het bloemstuk kan gemaakt worden op een (bloem)pot of een schaal met een opstaande rand van minimaal 7 cm. De ondergrond moet een diameter van minimaal 25 cm hebben. De pot of schaal is gevuld met steekschuim. Voor het opmaken zijn er lange, rechte takken of stokken nodig en langwerpige bloemen. Voor het afwerken van het steekschuim kunnen er verschillende materialen worden meegenomen zoals mos of zand.

14 november 2019 - Deurkrans (kerst).

Op 14 november wordt er een deurkrans in kerstsfeer gemaakt. Verschillende groen soorten bijvoorbeeld; nobilis, pinus, eucalyptus, conifeer, skimmia etc. is nodig voor de krans. Het meegenomen groen wordt met wikkeldraad om een strokrans gewikkeld. De diameter van de strokrans is minimaal 30 cm.

12 december 2019 - Alternatieve kerstboom.

Op 12 december wordt er een alternatieve kerstboom gemaakt van natuurlijke materialen. De verder uitleg en benodigde materialen worden tijdens de cursusavond op 14 november besproken.

16 januari 2020 - Arrangement zonder steekschuim.

Op 16 januari wordt er een arrangement/object gemaakt waarbij er geen steekschuim gebruikt mag worden. De basis van het arrangement/object wordt een bundel van rechte takken. Tussen de takken kunnen bloembollen of snijbloemen verwerkt worden. Houd hierbij rekening dat het een arrangement/object wordt zonder steekschuim. Wanneer er gewerkt wordt met snijbloemen zou er een alternatieve manier gezocht moeten worden om de snijbloemen van water te voorzien.

13 februari 2020 - Hergebruikte krans.

Op 13 februari wordt de strokrans die op 14 november gemaakt is (her)gebruikt. Deze keer wordt de krans op een moderne manier opgemaakt met behulp van takjes, mos, bloembollen etc. Tijdens het opmaken van de krans kunnen verschillende technieken gebruikt worden zoals wikkelen, klemmen, lijmen etc.

19 maart 2020 - Vrije opdracht.

Op 19 maart, tevens de laatste cursusavond hebben jullie als cursisten de volledige vrijheid in wat jullie gaan maken. Maak er iets creatiefs van!

Gardenista 2019: Iet Willems zeer succesvol op wedstrijd bloemschikken!

Ons lid Iet Willems doet al jaren op zeer hoog niveau mee aan de bloemschik-wedstrijden die door Groei & Bloei georganiseerd worden. Iet Willems komt uit in de hoogste klasse, de ereklasse. Tijdens het Oost Nederlands Kampioenschap Bloemschikken werd zij eerste in de ereklasse. Zij verdiende daarmee het zogenaamde Golden Ticket waarmee zij gekwalificeerd was voor deelname aan de wedstrijd voor amateurs op de Gardenista in mei 2019.

Het thema voor de amateurs was “Fairytale” met als subthema “Frogs”.

Om deel te kunnen nemen moesten kandidaten zich eerst kwalificeren op basis van een auditie die bestond uit minimaal 5 foto’s van je mooiste werk, motivatie van maximaal 500 woorden en je contactgegevens incl. telefoonnummer. Bij de auditie konden elk 30 kandidaten zich plaatsen voor deelname aan wedstrijd bij de professionals, de amateurs of de studenten. Het overkoepelende thema van de wedstrijd is Fairytale.

Concentratie

Work in Progress

Op 14 mei 2019 moesten de deelnemers hun wedstrijdstuk tussen 13.00 en 17.00 uur kant en klaar aanleveren. Het wedstrijdstuk kwam in een open stretchtent te staan. Uit de 30 inzendingen werden door de jury per categorie drie deelnemers geselecteerd voor de finale op zondag 19 mei. De werkstukken van de finalisten zijn vijf dagen geëxposeerd tijdens de Gardenista.

Het eindresultaat

Het Eindresultaat!

Op zondagmiddag 19 mei maakten de nummers 1, 2 en 3 uit elke categorie op een podium, een verrassings-opdracht.
De opdracht was het maken van een bloemwerk binnen de maat van 50 x 50 cm. Van alle beschikbare materialen moest iets verwerkt worden en er moest een tweede techniek toegepast worden. Voor de opdracht was slechts 45 minuten beschikbaar.

Een jury heeft de werkstukken beoordeeld en kiest in elke categorie de winnaar van Gardenista 2019. De winnaar mag zich kampioen van Nederland noemen.

Na de eerste plaats in het voortraject wist Iet op de tweede plaats te eindigen.


Het bestuur is trots op het resultaat van Iet en feliciteert haar daar van harte mee!Terugblik lezing Vreugenrijkerwaard

Op maandag 8 april was de lezing door ons voormalig voorzitter Piet de Jong, geflankeerd door Fred Hartog. In aanwezigheid van maar liefst 22 leden en 4 niet-leden is de avond gevuld met een interessante lezing over de Vreugdenrijkerwaard.

 

 

Tegel eruit, Plant erin

Zoals elk jaar gaf Intratuin plantjes weg in ruil voor een stoeptegel op zaterdag 23 maart.
Dit alles om Nederland weer meer groen te maken en te zorgen dat niet al tuinen betegeld worden om onderhoudsvrij te zijn. Duurzaam en Groen dus.

Het was dit maal een bijzondere dag: mooi zonnig met volop voorjaarsvreugde natuurlijk.

In de vroege uurtjes kwamen massaal ouders en kinderen van een basisschool opdagen met allemaal dezelfde tegel van het schoolplein. Dat was ook via Facebook geregeld. Het was bijna live een opvoering van 'de Luizenmoeder'!
De rest van de dag zijn er heel veel plantjes weggegeven en dat is natuurlijk een pracht gebaar vanuit Intratuin.

Toch zou het prettig zijn als een volgende keer meer klanten met meer dan alleen de gratis planten via de kassa weer naar huis gaan. Aan de vele aanbiedingen heeft het niet gelegen

Onze Kerstdemo van 2018

Groei & Bloei bloemschikcursussen

We starten met Bloemschikken in het nieuwe seizoen.
U kunt zich nog inschrijven voor Opens internal link in current windowde beginnerscursus van het nieuwe seizoen.
De lessen zijn van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Groene Welle aan de Koggelaan 7 te Zwolle.

Het cursusgeld bedraagt €65,- voor leden en €80,- voor niet leden. Hiervoor krijgt u 7 lessen.
U mag 2 seizoenen (van elk 7 lessen) volgen zonder dat u lid bent van de KMTP (Groei & Bloei).

We gebruiken materialen uit de winkel, tuin of berm. Juist door het werken met de verscheidenheid aan materialen leer je allerlei mogelijkheden zien. Opens internal link in current windowMeer informatie over onze bloemschikcursussen.

Check de Agenda!

Check onze AGENDA voor informatie over onze activiteiten, dan mist u niets... Neem altijd uw ledenpas mee!

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915