Groentips & Groeninfo

Ingrediënten:

 

250 gr boter

250 gr bloem

250 gr suiker

5 eieren

1 mespuntje zout

250 gr rabarber

 

Voorbereiding:

 

De cakevorm invetten met boter en bestuiven met bloem.

 

 

Bereiding:

 

De boter, suiker en zout in een kom doen en schuimig roeren.

Stuk voor stuk de eieren er aan toevoegen, telkens als er een ei is toegevoegd blijven kloppen totdat het geheel is opgenomen

Klop het geheel tot een luchtige massa.

De gezeefde bloem er door roeren met een spatel.

Rabarber stengels in kleine blokjes er voorzichtig doorroeren.

In een voorverwarmde oven op 170 graden in 75 min. gaarbakken

 

 

Veel succes

Eet smakelijk.

 

 

Nb. Als de rabarber ingevroren is geweest, hebben ze al wat van hun vocht verloren, waardoor ze beter verdeeld blijven zitten. Vóór die tijd invriezen verdient dus de voorkeur.

 

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923