Groentips & Groeninfo

750 gr rabarber

suiker naar smaak, custardpoeder naar behoefte, een scheut rode wijn.

 

Zandtaartdeeg

250 gr bloem

100 gr basterd suiker

150 gr boter

zout naar smaak

 

Rabarber schillen, in stukjes snijden en moes hiervan koken met een mooie scheut rode wijn. Als u engelwortel in de tuin heeft, is het erg lekker om een stuk van een jonge bladstengel mee te koken. ( Dit later verwijderen). Het meeste vocht laten verdampen. Suikker naar smaak toevoegen en iets inbinden met custardpoeder.

 

Zandtaartdeeg maken.

Van deeg een rol vormen, in een stuk plasticfolie  rollen en in de koelkast op laten stijfen.

Rabarbermoes in een beboterde vuurvaste schaal schenken. Van de rol zandtaartdeeg plakjes snijden en dakpansgewijs op de rabarber leggen.

Insmeren met losgeklopt ei en in een warme oven van 160-170 graden licht bruin bakken in ongeveer 45 minuten.

Een scheutje geslagen ongezoete slagroom hierover is erg lekker.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915