Groentips & Groeninfo

De reuzen kalebas is meestal in parten te koop. U hoeft dus niet te slepen met een kalebas die tussen de dertig en vijftig kilo weegt.

Om een voorraad pot te vullen heeft u nodig:

 

2 kilo kalebas

8 dl kruidige azijn

6 eetlepels honing

twee stukjes pijpkaneel van een vingerlengte

de schil van een citroen

een paar stukjes gemberwortel

500 gr suiker

 

 

 

Snijd het stuk kalebas in twee parten, verwijder met een lepel de draden en de zaden en schil ze. Maak van het vruchtvlees blokjes van ongeveer 3x3 cm. Breng de kruidenazijn, de honing, de kaneel, de citroenschillen en de gemberwortel onder voortdurend roeren aan de kook en voeg de blokjes kalebas eraan toe. Dan zachtjes koken tot de stukjes glazig worden ong. 15 min.

Laat ze afkoelen en vul er dan een voorraadpot mee, die tevoren goed gereinigd is met sodawater.

Alle ingrediƫnten gaan mee de voorraad pot in, want die moeten tijd hebben om aam de kalebasblokjes hun smaak te geven.

Laat alles minstens een maand aan elkaar wennen en serveer ze dan als borrelhapjes te samen met opgerolde plakjes gerookte rauwe ham.

 

 

 

Veel succes!

Eet smakelijk

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923