Groentips & Groeninfo

Bereiding

Komkommers schillen, van zaadlijsten ontdoen en in mooie stukjes van 3-4 cm snijden.

Zet de stukjes drie dagen onder pekel ( 50 gram zout op 1 1/2 ltr. Water).

Laat ze daarna uitlekken op een vergiet en spoel ze af met water.

Leg de stukjes in water ( ook drie dagen )

Het water moet wel elke dag ververst worden.

De zevende dag doet u de komkommers in een pan en voeg een stukje aluin of aluinpoeder toe.

De stukjes overgieten met een niet te sterke azijn en de massa verwarmen.

Let op: niet koken!

De massa drie uur warm houden.

Daarna de stukjes heel goed uit laten lekken en intussen de siroop maken van :

 

1 ½ ltr azijn

400 gr suiker

1-2 kaneel stokjes

20 piment bessen

 

Dit alles 20 min koken op een niet te hoog vuur.

De siroop over de komkommerblokjes gieten en wel zo dat ze onderstaan.

De volgende drie dagen komkommers steeds afgieten en de siroop iets verder inkoken.

De derde dag de stukken in de siroop verwarmen en heet in de schoongemaakte potten doen en afsluiten.

 

 

Veel succes!
Eet smakelijk

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915