Een actieve Bloemschikafdeling!

Wie denkt niet bij het zien van een mooi bloemstuk of een mooi boeket:  ‘Die kunst zou ik ook wel in de vingers willen hebben?’ ...   Een inspirerende omgeving en wat tips kunnen daar goed bij helpen.

De afdeling Groei & Bloei Zwolle organiseert al jaren cursussen bloemschikken. De lessen worden gegeven in Zone College (voorheen AOC de Groene Welle) te Zwolle. Er zijn avonden voor beginners en voor gevorderden en ver-gevorderden. Een cursus bestaat uit 7 lessen die één keer per maand worden gegeven.

Iedereen neemt zelf materiaal mee. Uit de tuin, uit de berm of uit de bloemenwinkel. Welk materiaal het meest geschikt is wordt van te voren besproken door de docenten, die allen gediplomeerde opleiders zijn. Doordat ieder de opdracht uitwerkt op zijn eigen wijze en ondersteund wordt met adviezen, leer je ontzettend veel van elkaar en doe je veel ideeën op.

U mag twee seizoenen de cursus bloemschikken volgen zonder dat u lid bent van de KNMTP, Groei&Bloei. Daarna kan dat alléén als lid. Als u zich hebt opgegeven ontvangt u tijdig de opgave van alle data, onderwerpen etc.

Aanmelden:

Hennie Kluinhaar tel:038-4218696
mail: jkluinhaar(at)kpnmail.nl

dhr. A. Vos email: avos.1(at)home.nl

Tanja Huisman
mail: tanja.huisman(at)gmail.com

of via info(at)zwolle.groei.nl

Data Bloemschikgroepen

BEGINNERS GROEP
start 7 lessen vanaf 19 september,  17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 13 februari, 19 maart.

MIDDEN GROEP
start 7 lessen vanaf 19 september
, 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 13 februari, 19 maart.

BIJZONDER GROEN GROEP
met iedere keer een andere docent
start 7 lessen vanaf 19 september
, 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 13 februari, 19 maart.

De lessen worden gegeven door gediplomeerde leerkrachten van de Groene Welle. De basis van de opdrachten is gelijk. Natuurlijk is het resultaat van de gevorderde groepen iets anders dan van de beginners groep. U gaat altijd met iets moois naar huis!

FAQ Bloemschikcursussen Afdeling Zwolle

Vraag 1:  Wanneer beginnen/zijn de cursussen/welke data?Antwoord:  U vindt de data op bijgevoegde “cursus bloemschikken”

Vraag 2:
  Wat zijn de kosten?
Antwoord:
  Het cursusgeld bedraagt €65,- voor leden en €80,- voor niet leden. Hiervoor krijgt u 7 lessen. U mag 2 seizoenen (van elk 7 lessen) volgen zonder dat u lid bent van de KMTP (Groei & Bloei).

Vraag 3:
  Moeten we de materialen meenemen?
Antwoord:
  Ja, u kunt materialen uit de winkel, tuin of berm meenemen. Juist door het werken met de verscheidenheid aan materialen leer je zien, wat er allemaal mogelijk is.

Vraag 4:
  Wat is de prijs als jullie de materialen voor mij aanschaffen?
Antwoord:
  U kunt de meeste materialen vinden bij de tuincentra of bloemist. V.b. draad, oasis, tangetjes, kleefband, etc. Bij hele bijzondere materialen neemt de docent het materiaal mee en kan de cursist dit bij hem/haar kopen.
Vaak staat vermeld ondergrond (bakje, schaal) etc. die moet u ook zelf meenemen.

Vraag 5:
 Wat is het tijdstip?
Antwoord:
  De lessen zijn van 20:00 – 22:00 uur. Een kwartier van te voren kunt u aanwezig zijn om de materialen klaar te leggen.

Vraag 6:
  Waar is het/waar is de ingang van De Groene Welle?
Antwoord:
 Het adres van Zone Collega (voorheen Groene Welle) is Koggelaan 7 in Zwolle. De school staat aan de Koggelaan. Voor auto’s en fietsen is de ingang aan de Noordzeelaan. U kunt parkeren op de parkeerplaats van de school en in de fietsenstalling van de school.

Vraag 7:
 Kan ik contant betalen?
Antwoord:
  Betaling vindt uitsluitend plaats door middel van het afgeven van een eenmalige machtiging voor het automatisch afschrijven van het cursusgeld. Afschrijving vindt plaats in het 4e kwartaal van het jaar waarin u zich inschrijft. (doorgaans aan het begin van de cursus).
Wie zich, na inschrijving, door onvoorziene omstandigheden alsnog moet afmelden, wordt €5,- in rekening gebracht voor administratiekosten.

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923