Een actieve Bloemschikafdeling!

Plezier en ontspanning door een cursus Bloemschikken

Wie denkt niet bij het zien van een mooi bloemstuk of een mooi boeket:  ‘Die kunst zou ik ook wel in de vingers willen hebben?’ ...   Een inspirerende omgeving en wat tips kunnen daar goed bij helpen.

De afdeling Groei & Bloei Zwolle organiseert al jaren cursussen bloemschikken.
Deze worden gegeven in AOC de Groene Welle in Zwolle. Er zijn avonden voor beginners en voor gevorderden. Een cursus bestaat uit 7 lessen die één keer per maand worden gegeven.

Iedereen neemt zelf materiaal mee. Uit de tuin, uit de berm of uit de bloemenwinkel. Welk materiaal het meest geschikt is wordt van te voren besproken door de docenten, die allen gediplomeerde opleiders zijn. Doordat ieder de opdracht uitwerkt op zijn eigen wijze en ondersteund wordt met adviezen, leer je ontzettend veel van elkaar en doe je veel ideeën op.

U mag twee seizoenen de cursus bloemschikken volgen zonder dat u lid bent van de KNMTP, Groei&Bloei. Daarna kan dat alléén als lid.

Als u zich hebt opgegeven ontvangt u tijdig de opgave van alle data, onderwerpen etc.

Lijkt het U ook de moeite waard?

Meldt u aan bij:

Everdien Post-Vink tel: 06-13330449

mail: everdien.post(at)home.nl of info(at)zwolle.groei.nl

Demonstratie Bloemschikken Tuinland 22 oktober 2016

Foto' s van een geslaagde demonstratie

Demonstratie Bloemschikken Tuinland 22 oktober 2016

Foto' s van een geslaagde demonstratie

Nederlandse Bloemschikkampioenschappen voor Amateurs 2016

Van onze afdeling Zwolle hebben 4 mensen meegedaan,
waarvan er maar liefst twee een mooie prijs wonnen!

De 4 deelneemsters:

Iet Willems , EERSTE prijs bij de Semiprofs

Jansje Brink   , Ereklasse

Gerdien Vinke , Semiprof klasse

Annet van Egteren , JAAP VLIJM prijs in de Select-A klasse

Goed resultaat niet waar? Gefeliciteerd dames en tot de volgende keer!

Als er nog iemand behoefte heeft aan een cursus voor beginners??
We zijn wel begonnen .... maar ... er zijn nog 2 plaatsen die ingevuld kunnen worden.
Uiteraard passen we de prijs aan.

Thema Arrangement Iet Willems

NKB Oktober 2013

Van 10 tot en met 13 oktober vond het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken van Groei & Bloei plaats bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest.

Namens de afdeling Zwolle deden 7 bloemschiksters mee.

Uit Zwolle werd Jansje Brink in de A-select klasse eerste met haar bloemrijke tafelschikking.

Annet van Egteren uit Veessen won de eerste prijs in de beginnersklasse met haar feestelijke, exotische arrangement. Zeer veel belovend aangezien ze pas voor de eerste keer meedeed. In april deed ze voor het eerst mee aan de regionale wedstrijden en ook daar ging ze met de eerste prijs naar huis.

De overige 5 deelnemers uit Zwolle hebben met prachtig bloemwerk ook bijzonder goed gepresteerd.

Een mooi eindresultaat waar Groei & Bloei trots op mag zijn!

Denkt u nu dit wil ik ook gaan doen, volg dan de cursus bloemschikken van Groei & Bloei bij de Groene Welle,

Verslag NKB Iet Willems

Voor een thema-schikking, krijg ik meestal een idee, welke ik ga uitwerken. Kunst was voor mij het begin.....ik neem verzinkt draad waar ik graag mee werk en duik de garage in. Zo ontstaat de vormgeving. Dan moet het technisch uitgewerkt worden en is er feedback met Ilse Kerkmeijer, onze vaste wedstrijdbegeleider-leerkracht. (Staat altijd voor ons klaar!) En toen de Kitsch......, hier had ik wat moeite mee, hou zelf niet zo van Kitsch. Maar aan een wedstrijdvoorwaarde moet worden voldaan! Heb het opgelost met zilverglitter, op de cirkel en naar onderen in zijn totaliteit. Het sub-thema voor de semi- prof was: contrast tussen plantaardig en niet plantaardig! Heb holpijp en glazen pareltjes gebruikt in de constructie. Ook moet je hieraan voldoen, evenals de maten: niet groter dan een diameter van 50 cm en niet hoger dan 1.80 meter. Het is vaak een hele puzzel om aan alle wedstrijdvoorwaarden te voldoen!
Hoezo, niet stressen? Als de basis van het ontwerp staat....komen de bloemen!!!
Technisch moeten ze goed verwerkt worden, met mijn ontwerp had ik de bloemen, die absoluut water nodig hadden, in buisjes verwerkt. Sandersonia en Seropegia(parachuutplantje). De bloemen die verlijmd zijn, mogen zonder water verwerkt worden. Oranje kleine Vanda, Chrysant, Echinaebloem zonder blaadjes, Amaranthus, Oranje pepertjes van een plantje. Hier let ik wel op bij de keuze van de bloemen. Het arrangement moet het hele weekend er goed uitzien. Met een wedstrijd kies ik bloemen die ik mooi vind en let niet zo op m'n portefeuille.( dit hoeft er niet in). In het algemeen, zijn de kosten voor thema-arrangementen wel ongeveer tussen de €75 en €150,- We pakken op het NKB uit: voor onszelf en Groei&Bloei. Een heel weekend tentoonstelling, veel bezoekers genieten er van.....dus PR !
En dan de eerste prijs bij de semi-prof klasse op het NKB!
Echt waardering! Alle deelnemers, Annette, Gerdien,Jansje en ik ... hebben mooie arrangementen gemaakt!

Gloriosa
Beeldig in het groen