Activiteiten & Actueel

Thema Circus

De landelijke vereniging organiseert ieder jaar het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs (NKB). Het thema van dit jaar was CIRCUS. De lokatie was het AOC De Groene Welle in Zwolle.

De vrije en verplichte opdrachten rondom hoofdthema

Naast een vrije opdracht, kregen de ruim 200 deelnemers ook een verplichte opdracht die ze ter plekke op de NKB moesten uitvoeren. Maar liefst 30.000 chrysanten en orchideeën zijn naar Zwolle gebracht, waar ze werden gebruikt voor de verplichte onderdelen. De werkstukken werden beoordeeld door een deskundige jury. Elke klasse had zijn winnaars. Julia Ridder uit Alkmaar werd de bloemschikkampioen  voor amateurs van 2006. 

Van links naar rechts:

Het thema van dit jaar is Circus. De verschillende klassen hebben voor hun thema-arrangement ook een subthema gekregen. Dit zijn: 

Balans (B-klasse) 
Spanning (A-klasse) 
Bewegelijkheid (Select-A klasse)  
Samenspel (Ereklasse) 
Beheersing (Semi-prof klasse) 
Kunst- en Vliegwerk (De 'Groenscholen' in de Studentenklasse)

De winnaressen werden zondag door de jury bekendgemaakt!

Winnenden studenten van het AOC Friesland, MBO Bloemschikken uit Leeuwarden

'Spanning' in het informatiecentrum Zwolle

Burgermeester Meijer van Zwolle reikte een speciale 'Zwolle'-prijs uit.

Uit een aantal geselecteerde stukken koos hij de bloemschikking dat volgens hem goed bij Zwolle past. Lenie Bruins uit Westerbork (afdeling Beilen) is de maakster van het kunstwerk met als verplicht subthema 'Spanning'.

 

Het arrangement bestaat uit twee vazen die worden verbonden door takken. Tussen de twee vazen ligt op bamboe een spiegelende bol op bamboe.

 

Burgermeester Meijer zag in dit stuk de brugfunctie die Zwolle graag wil vervullen. De hoogte verwijst naar de hoogbouw van de IJsseltoren (ABNAmro) die recentelijk is verrezen. De spiegelende bol doet denken aan het nieuwe theater 'De Spiegel'.

Lenie Bruins wilde haar kunstwerk graag uitlenen om het nog een tijdje tentoon te stellen. U kunt het bewonderen in het informatiecentrum naast de balie.

Geslaagd evenement!

 

Het is een geslaagd evenement geworden met kunstzinnige bloemschikkingen waarvan alle belangstellenden zaterdag en zondag nog volop konden genieten. Verder kon men eventueel diverse workshops bijwonen en demonstraties bekijken. Ook stonden er diverse kramen op de bloemschikmarkt.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915