Activiteiten & Actueel

IMPRESSIE van de Tuinenreis naar ENGELAND 

'maar wilt u een levenlang plezier, wordt dan een ijv'rig hovenier..!' 

In het weekend van 29 juni -  2 juli hebben de afdelingen Ommen, Salland en Zwolle een heel geslaagde tuinreis naar Engeland gemaakt. We hebben genoten van allerlei soorten Engelse tuinen in Sussex en Kent. We bezochten heel beroemde tuinen (Sissinghurst, Great Dixter), maar ook prachtige particuliere tuinen (Town place, Clinton Lodge).

Wat een pracht aan bloemen, wat een schitterende tuinontwerpen en wat een inzet van al die tuinlieden om de tuinen zo goed te onderhouden.  

Voor mij was het de eerste keer dat ik een tuinreis meemaakte en dat was een heel geslaagde actie. Het is heerlijk ontspannend dat er al iemand voor je uitgezocht heeft welke tuinen echt het bezoeken waard zijn en dit bezoek al voor je geregeld heeft. De reisleiding was bijzonder. Een enthousiaste organisator uit Ommen (Lieke), een bekwame chauffeur (Kees Jan) en een ge├»nspireerde reisleidster (Janneke). Haar ruime belangstelling voor planten strekte zich ook uit tot de literatuur en veel kennis over Engeland. Wij werden in de bus dus met regelmaat getrakteerd op gedichten en verhalen met planten als thema. Ik weet nu dat ik een meidoorn niet moet omhakken omdat ik mij daarmee de woede van de elfen (zij wonen in de meidoorn) op mijn nek haal. Ik heb gezien hoe de hengel van een engel eruit ziet. En ik weet dat een 'sleeping policeman' toch nog redelijk effectief kan zijn. 

Lunches in aparte ambiances: een oude pastorie, vol met antiek, waar we met onze bemodderde schoenen door heen mochten lopen. Een landgoed dat beheerd werd door een 88 jarige lady, die persoonlijk koffie inschonk en de lunch opschepte.

Bomen, zo mooi en zo oud, en bloemen, bloemen, bloemen. 

tekst: Marja van den Berg

foto's: Wim Rotman, Adriaan Grootenhuis

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915