Zwolle

Urksteeg 4, 8031LL Zwolle (nieuwe deelnemer)

De tuin is ongeveer 10 jaar oud. Oorspronkelijk was het weiland. We hebben veel problemen gehad om de beplanting aan de groei te krijgen. Geen goede grond. Ook hebben we regelmatig last van de nattigheid. Met het huidige resultaat zijn wij blij. Het ontwerp met een weids uitzicht past bij het huis. De vijver is een verbrede sloot met een rand van beplanting. Achter is een perk met rondom borders. Verder een groentetuin met een broeibak en kasje. Daarachter is een boomgaard en een stukje land met 2 varkens.

Wij zijn geopend op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

'De Meente', Brinkhoekweg 7, 8034 PA Zwolle (za en zo open met bloemschik demo)

De tuin ligt rondom een boerderij uit de jaren dertig en is in de loop van de laatste veertig jaar ontstaan. Eerst naar een ontwerp van tuinontwerpster Mieneke Kurpershoek en daarna verder uitgegroeid. Langs de oprit een boomgaard met bijzondere hoogstamfruitbomen omheind door een vlechtheg. Naast het huis vind je een verzonken gedeelte met o.a. een moes en kruidentuin.
Achter geniet je van een fraai uitzicht over een groot grasveld met borders en drie haagbeuk pilaren grenzend aan weilanden met schapen en de dijk van het Zwarte Water. Onder een grote poort door aan het eind van de oprit, kom je bij het kippenhok en de tweede moestuin.
De tuin is 20 en 21 juni 2019 open van 10:30 - 17:00  uur. Op beide dagen is er een demonstratie bloemschikken.
U bent van harte welkom!