Zwolle

Urksteeg 4, 8031 LL Zwolle (alleen op zaterdag)

De tuin is ongeveer 10 jaar oud. Oorspronkelijk was het weiland. We hebben veel problemen gehad om de beplanting aan de groei te krijgen. Geen goede tuingrond. Ook hebben we regelmatig last van de nattigheid.

Met het huidige resultaat zijn wij blij. Het ontwerp met een weids uitzicht en past bij het huis. De vijver is een verbrede sloot met een rand van beplanting. Achter is een perk met rondom borders. Verderop een groentetuin met een broeibak en kasje. Daarachter is een boomgaard en een stukje land met 2 varkens.

Wij zijn geopend op zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur. 
U bent van harte welkom!

'De Meente', Brinkhoekweg 7, 8034 PA Zwolle (za en zo met bloemschik demo)

De tuin ligt rondom een boerderij uit de jaren dertig en is in de loop van de laatste veertig jaar ontstaan. Eerst naar een ontwerp van tuinontwerpster Mieneke Kurpershoek en daarna verder uitgegroeid. Langs de oprit een boomgaard met bijzondere hoogstamfruitbomen omheind door een vlechtheg. In het gras grazen de Texelse schapen in alle rust. Naast het huis vind je een verzonken gedeelte met o.a. een moes en kruidentuin.

Achter geniet je van een fraai uitzicht over een groot grasveld met borders en drie haagbeuk pilaren grenzend aan weilanden met de schapen en de dijk van het Zwarte Water. Onder een grote poort door aan het eind van de oprit, kom je bij het kippenhok en de tweede moestuin.

De tuin is 17 en 18 juni 2022 open van 10:30 - 17:00  uur. Op zaterdag wordt de wol gesponnen en gevilt van de schaapjes. Op beide dagen is er een demonstratie bloemschikken en zijn er wellicht nog andere bijzonderheden te ontdekken.
U bent van harte welkom!

Boerendanserdijk 68 8024 AJ Zwolle (zaterdag en zondag)

Mijn tuin ligt in de wijk Berkum. U kunt zowel de voortuin als de achtertuin bekijken. Ik heb zoveel mogelijk biologisch gekweekte planten die veel bijen en vlinders aantrekken. De opzet van mijn tuin is naar het voorbeeld van een cottage garden, dus veel verschillende bloeiende planten en lekker vol. De grote vijver in de voortuin maakt het plaatje compleet.
Ik hoop u te zien tijdens het open tuinen weekend. Mijn tuin is open van 10:30 tot 17:00 uur, dan bent u van harte welkom!

Tijnje 58 8032 LR te Zwolle ( alleen op zaterdag)

Mijn stadstuin ligt aan een doodlopend pad in een woonwijk in AAlanden Noord. Via een tuinhek kom je achter in de tuin. Het is een tuin van 16 bij  6 meter. Alles is met diagonale lijnen verdeeld. Een lage beukenhaag verdeelt de verschillende borders, zodat niet alles in één keer te zien is.

 

Ik hou van planten en daarom staat het propvol en maak ik mooie combinaties. In het voorjaar staat alles vol met lentebollen en is het al kleurrijk. De vaste planten nemen het daarna over en tot aan november bloeit er wat afwisselend met enkele grassen.

 

Ik verander regelmatig. Planten die te groot worden en teveelplaats innemen haal ik eruit. Ik scheur ze en ik stek ze ook graag. Er zijn tijdens de open tuindag plantjes te koop. De tuin is mijn passie en dat al 25 jaar op dit plekje. U bent van harte welkom op zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur!

 

Oja, de paden zijn te smal voor een rolstoel of rollator, dus daarvoor is mijn tuin helaas niet toegankelijk.

Park & Beeldentuin 'de Schoppert' Groeneweg 18, 8051 KJ Hattem (zaterdag en zondag)

Je moet ervoor over de IJsselbrug, maar een bezoek aan 'de Schoppert' tuinen is zeker de moeite waard! Niet alleen de tuinen zijn mooi om te aanschouwen. Er is ook een prachtige galerie waar tien kunstenaars exposeren. Er is dus genoeg te beleven. Neem vast een kijkje op de website.
Wees welkom op zaterdag 17 of zondag 18 juni 2023 tussen 10:30 en 17:00 uur op de Groeneweg 18, 8051KJ te Hattem. En natuurlijk staat de koffie altijd klaar!

Baarskolk 48 8017 NB te Zwolle (zaterdag en zondag)

'Het is allemaal maar klein', zegt de eigenaar bescheiden,
'maar ik woon hier met heel veel plezier!'

Bij aankomst ziet u eerst de kleine voortuin met schuur van 5 bij 4 meter.
Langs het huis van voor naar achteren ligt één meter brede tuinstrook.

Achter het huis bevindt zich een schutting die de tuin omringd en begroeid is met hedera. Er staan hoog geknipte coniferen, waar altijd vogels inzitten en nestelen. In het midden is een vijver met daarachter een treurbeuk. Zo is er minder zicht op de achterburen.

Het is dus wel een tuin voor vogels, want op dit moment zijn er twee merelnesten, twee koolmeesnesten en een duivennest!

Het was eerst de bedoeling er een Japanse tuin van te maken. Maar omdat het hier soms tijden zo droog is, is dat plan van de baan. De mossen wilden hier niet aanslaan. 

Tuinieren is hier niet de enige hobby! Al 60 jaar is de eigenaar met keramiek bezig. In de achtertuin is hiervan dan ook het één en ander te bekijken.

U bent van harte welkom!

 

Posthoornweg 17 8153 RL te Lemelerveld (zaterdag en zondag)

Rondom ons jongvee opfokbedrijf aan het Overijssels kanaal liggen twee afzonderlijke tuinen. De tuin rondom het woonhuis bestaat uit gebogen vormen, vaste planten met gazon als looppaden. Ook heesters voor structuur in de winter en kleur in het voorjaar samen met de bollen. Achter het huis staat nog een klein kasje voor het zaaien.
De andere tuin, de voormalige geitenwei, ligt naast de stal en bestaat uit rechte vormen. Hier vind je veel eenjarigen en fruitbomen. Er komen steeds meer vaste planten bij, en het laatste jaar ook rozen. Ook is er een tuinhuisje en een vijver.
Het laatste project is de 'bostuin', dat begint nu ook vorm te krijgen. De tuin blijft in beweging. Hij is nooit af, maar dat vinden we er zo fijn aan. Wij genieten er iedere dag van. U bent welkom om het te bekijken.

Jos en Saskia Ten Have.

De Sallandse Landschapstuin, (zondag) Twentseweg 6, 8141MA te Heino

Deze tuin van ruim 3000m2, met een rietgedekt boerderijtje uit 1896, ligt verscholen tussen de bosrand van een landgoed en het open Sallandse landschap. Het borderontwerp is van Harry Pierik. Karakteristiek zijn de ronde vormen en volle borders met vaste (weef)planten en struiken. Verder zijn er een natuurlijke poel met een uitzichtheuveltje erachter en een moestuin/ pluktuin. Een sfeervolle tuin die door de beplanting en vormgeving rust uitstraalt.

Tijdens het Groei&Bloei Open Tuinweekend exposeert Annelies tevens een aantal van haar op de natuur geïnspireerde aquarellen. U bent van harte welkom op zondag 18 juni van 10:30 tot 17:00 uur!

Voor meer informatie zie onze website www.desallandselandschapstuin.nl