Zwolle

Historie van de afdeling

Kijk hier om de SPECIALE SITE te bekijken over de historie van onze afdeling. Hiervoor zijn door Gerrit Banck vele uren in het Gemeentearchief en achter de pc gezeten! Het is zeer de moeite waard om te lezen.

KMTP Groei & Bloei : In 1997 maar liefst 139 jaar jong.

Een stukje geschiedenis: KMTP Groei & Bloei is, als stichter van tuinbouwscholen (1876) en de tuinbouwraad, altijd verankerd geweest in de Nederlandse maatschappij. De vereniging wist zich verzekerd van de belangstelling van Koning Willem III en kreeg al in 1923 het predikaat 'Koninklijke'.

De KMTP stelde in 1887 een vaste keuringscommissie in voor planten en gaf de aanzet tot bloemvaktentoonstellingen. De nationale boomplantdag (1908) en moederdag (1925) waren idee├źn van de KMTP.  

Met meer dan 150 afdelingen door het hele land, waar men zijn kennis kan verdiepen, met leden die uit het vak komen en vele (professionele) amateurs, met het tijdschrift Groei & Bloei, vol informatie voor de tuinier, balkonbezitter en liefhebber van bloemschikken, is de KMTP de grootste vereniging voor de groene hobby. 

bron: Groei & Bloei november 1997