Zwolle

Welkom bij Groei & Bloei
Zwolle

Uitgelicht

Activiteiten

Voortbestaan Afdeling Zwolle veiliggesteld!

Meer

Terugblikken

Lezingen en knappe bloemschikprestaties

Meer

Welkom op de site van afdeling Zwolle en omstreken!

Van harte welkom op de Zwolse Site. Waar we niet alleen leden uit Zwolle ontmoeten! Ook leden uit Hasselt, Wapenveld, Dafsen en Hattem behoren tot onze afdeling.
Na de Algemene Leden Vergadering is er tot onze grote vreugde een aantal leden bereid gevonden het bestuur te vormen. Dus.. de komende jaren kan onze afdeling voortbestaan! Vijf dames hebben zich beschikbaar gesteld als nieuw bestuurslid. Het betreft de dames: Iet Willems, Gerry de Jong, Tanja Huisman, Geertje de Roo en Annelies van Velse. We danken de dames en wensen hen veel plezier met hun nieuwe functie. Het nieuwe bestuur zal met veel plezier een mooi en veelzijdig programma van activiteiten samenstellen voor het komende seizoen.
Dus schrijf u zich in voor de nieuwsbrief en/of gluur af en toe in onze agenda!

Wij organiseren weer het Open Tuinen Weekend op 17 en 18 juni 2023!

De voorbereidingen voor het Open Tuinen Weekend zijn volop bezig!

De flyer is gedrukt en we hopen dat er veel belangstelling is voor de acht Open Tuinen van dit jaar.

We vernemen van alle eigenaren dat het momenteel al zó mooi is in de tuin! Er bloeit al van alles en het ziet er heel kleurrijk uit. Eén liefhebber vertelde dat hij vorig jaar papaverzaad had uitgestrooid en nu verrast is door de prachtige kleuren van de nu zeer snel opkomende papaver bloemkoppen.

Een ander heeft allerlei nestjes met jonge vogeltjes die de tuin doen leven. Ook zijn er tuinien die de laatste tijd op de kop zijn gegaan. De eigenaren zijn zeer tevreden met de nieuwe look die de tuin daarvan heeft gekregen. Iedereen heeft er zin in zijn domein aan belangstellenden te laten zien. We hopen dus op véél bezoekers..

Let op: Er zijn tuinen op zaterdag en zondag open, maar ook tuinen die op zaterdag OF zondag open zijn. Ga dus goed voorbereid op pad. U kunt onze flyer uitprinten en meenemen. 

Als het weer een beetje meezit is het over een paar weken natuurlijk ook nog prachtig in alle tuinen. Aan onze tuinliefhebbers zal het niet liggen. Die doen hun best om de belangstellenden hun mooiste tuin te laten zien. We ontmoeten u graag op zaterdag en/of zondag 17 en 18 juni!

 

Klimaatvriendelijk tuinieren in 2023!

Het Groei & Bloei Tienpuntenplan helpt je op weg!
In 2022 bestond Groei & Bloei 150 jaar. Een feestelijk jaar voor een terugblik op 150 jaar tuinieren, maar ook om uit te kijken naar het tuinieren van de toekomst. Daarbij is het klimaat meer dan ooit een belangrijk waarde. Alle tuinen van Nederland vormen samen één grote groene oase en daarmee kan iedere tuinier een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. 

Het Groei & Bloei Tienpuntenplan biedt een leidraad voor enthousiaste tuiniers om klimaatvriendelijk te tuinieren. 

Rondleiding Tuinen Mien Ruys te Dedemsvaart.

Dinsdagavond 15 september heeft een groep leden en niet-leden kunnen genieten van een zonnige rondleiding door de Tuinen van Mien Ruys te Dedemsvaart. De deelnemers hebben samen gekeken in de verschillende deel-Tuinen. Hier het foto-album van die avond. Monique Bruins-Slot heeft een enthousiaste terugblik geschreven.

Twee van 'onze' tuinen in de (landelijke) krant!

Met grote trots vertellen wij u van de rubriek in de Stentor: De tuinen van Till. Daarin zijn de tuin van Ada in Zwolle en de tuin van Anna in Hattem prachtig belicht met foto's en een interview met beide dames.

'n Kijkje in 'De Meente' bij Ada

Hieronder de link naar het artikel op de website van de Stentor over de tuin van Ada aan de Brinkhoekweg 7 (De Meente) te Zwolle https://www.destentor.nl/zwolle/ada-85-uit-zwolle-vindt-iedere-dag-rust-in-haar-tuin-dode-plantjes-zul-je-hier-niet-snel-tegenkomen~a83a3b84/?referrer=https://www.google.com/

Op bezoek in 'De Schoppert' bij Anna

Hiervolgend de link naar het artikel over de tuin van Anna 'De Schoppert' aan de Groeneweg 18 te Hattem:

https://www.destentor.nl/regio/anna-81-uit-hattem-blijft-fit-dankzij-hectare-vol-groen-deze-tuin-heeft-mij-gered~af38f5a2/

'De Schoppert' is elke woensdag tot oktober van 10:00 uur tot 16:30 uur toegankelijk. Er zijn dan beeldhouwers aan het werk en Anna is zelf aanwezig om u eventueel rond te leiden.

Check de Agenda!

Check onze AGENDA voor informatie over onze activiteiten, dan mis je niets... Neem altijd je ledenpas mee!

Tuinlog

28 May

Veris-lente

2023 week 21 maand nat -  maand droog

18 May

Harry Hakvoort

Niet uit te spreken…

Meer

Agenda

17 Jun

Open Tuinen Weekend in Zwolle en Omstreken

Op 17 en 18 juni 2023 staat het Open Tuinen…

Meer