Zwolle

Zwolle: Groenste Stad!

Zwolle en omstreken zijn nog steeds wonderschoon! Samen met de gemeente en andere groen organisaties wordt er voor gezorgd dat de natuur behouden blijft en de bewoners van Zwolle in hun eigen omgeving kunnen blijven genieten van de natuur.

Entente Florale Nationale

Zwolle nam in 2005 deel aan de Entente Florale Nationale, de Nationale Groencompetitie en bond daarmee de strijd aan met zes andere steden in Nederland. Op 3 juni van dat jaar bezocht een vakjury de stad.  In oktober won Zwolle vervolgens met glans de titel 'groenste stad van Nederland'. Zwolle kreeg vooral lovende woorden voor de kwaliteit en diversiteit van het groen, het beheer van het natuurgroen en de belangrijke rol van het milieu in het beleid.

Groenste Stad van Europa

Door het winnen van de nationale titel mocht Zwolle in 2006 automatisch deelnemen aan de Entente Florale Internationale, De Internationale Groencompetitie. Op 5 juli kwam een vakjury van twaalf mensen de stad toetsen aan de hand van internationaal vastgestelde criteria. Ook hier moesten een presentatie en route worden voorbereid. En met succes, want in september 2006 werd Zwolle verkozen tot 'groenste stad van Europa'.  Naast ├íl het mooie groen werd de stad ook gecomplimenteerd met haar schone en nette stad met mooie gebouwen. Opvallend vond de jury de uitstekende samenwerking tussen overheid, burgers en groenorganisaties.