Zwolle

Verslag vanuit de hoofdafdeling

Het thema voor deze dag was 'OUT OF THE BOX'.  22 deelnemers meldden zich hiervoor aan: 20 uitkomend in de klasse 'GOUD' (subthema 'stapelen') en 2 deelnemers in de klasse 'BRONS' (subthema 'rijgen').

De 'GOUD'-deelnemers kregen daarnaast nog een verrassingsopdracht met als thema 'FEEST', waarmee ze moesten starten. Het was weer verrassend om te zien hoe iedereen op eigen wijze inhoud gaf aan de opdrachten. De uitvoering was heel divers en er werd ontzettend intensief gewerkt.

Toen de tijd om was en de zaal opgeruimd, stond een lunch klaar en brak het wachten aan. De jury nam uitgebreid en weloverwogen de tijd om de scores te bepalen. De fotografen die tijdens het werkmoment ook al foto’s hadden gemaakt voor een impressie van de dag, gingen nogmaals langs de werkstukken om ze met een mooie achtergrond vast te leggen.

Om 13.30 uur ging de zaal open voor publiek en het was meteen duidelijk dat er grote belangstelling was voor dit evenement. Fijn om te zien dat er zoveel mensen op afgekomen waren!

In de grote zaal was het daarna de beurt aan Frits Hoogers om een werkbespreking te houden aan de hand van de getoonde foto’s op groot scherm.

Alle 22 werkstukken en 5 opvallende verrassingswerkstukken werden besproken. Voor de deelnemers was dat echt loon naar werken. Positieve kritiek en goede tips werden aangereikt en dat was voor zowel deelnemers als publiek een mooi leermoment.

Daarna volgden de uitslag en prijsuitreiking.

Kijk hier de foto's!

De Uitslagen

Klasse 'GOUD':

1e prijs: Ria Kikkert, afdeling Ermelo/Putten
2e prijs: Ina Postel, afd.Berkelland/ Haaksbergen
3e prijs: Pytsje Kuiken, afdeling Apeldoorn

Klasse 'BRONS':

1e prijs: Derrien Beigieneman, afdeling Apeldoorn
2e prijs: Wilma Bunte, afdeling Zutphen e.o.

Omdat de puntenscore van de nrs. 1 en 2 in 'GOUD' heel erg dicht bij elkaar lagen, reikte Frits Hoogers aan Ria Kikkert én Ina Postel een Golden Ticket voor Gardenista 2023 uit, die zij glunderend in ontvangst namen.