Zwolle

Welkom bij Groei & Bloei
Zwolle

Uitgelicht

Activiteiten

Alles Afgelast ivm Corona

Meer

Terugblikken

Lezingen en knappe bloemschikprestaties

Meer

Welkom op de site van afdeling Zwolle en omstreken!

Van harte welkom op de Zwolse Site. Waar we niet alleen leden uit Zwolle ontmoeten! Ook leden uit Hasselt, Wapelveld, Dafsen en Hattem behoren tot onze afdeling.
Onze wereld vanaf maart zo'n beetje ligt stil vanwege Corona. We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid. Zorg goed voor elkaar ....en de tuin natuurlijk ;-)
Wilt u op de hoogte zijn van onze activiteiten en de laatste nieuwtjes?
Meldt u zich aan voor de NIEUWSBRIEF!

Niks te organiseren?! Echt wel.... Help je mee?

BIj het maken van een enquete voor onze leden, stuitte ik op problemen, waarbij ik hulp vroeg. Daarbij kwam het onderwerp Gardenista ter sprake....

Wij als afdeling Zwolle hebben niet zo heel veel te organiseren.. GARDENISTA 2021 het Groene Festival... dat is zo grootschalig en vergt veel handjes.

Dus hier een link naar de site, waar vacatures zijn voor mensen die het leuk vinden te helpen tot en met juni 2021 om de Groene Feest zo mooi mogleijk te maken.

Help je mee?

 

inschrijven Drive-thru-bloemschikwedstrijd

De werkgroep ZNK Bloemschikken is zeer positief verrast over de grote interesse voor deelname aan de drive-thru-wedstrijd op zondag 1 november.

De wedstrijd plaatsvindt in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19, 5165 TR Waspik. Het voldoet aan al onze wensen. Vanaf vele plaatsen in de regio's Zuid, Oost en West is Waspik al in een uur te bereiken. Het centrum ligt dicht bij de snelweg en niet te vergeten, we krijgen alle medewerking van de locatie om er een mooi evenement van te maken volgens de COVID-richtlijnen.

Zoals aangekondigd is het hoofdthema van de wedstrijd Halloween en voor de vier subthema's hebben wij ons laten inspireren door de omgeving en de geschiedenis van Waspik. En ............
Jij mag kiezen!  Lees de beschrijvingen in het wedstrijdreglement. Zie bijlage.

Gezien het grote aantal geïnteresseerden gaan we de deelnemers verdelen in drie groepen met, om in de Halloween sfeer te blijven, de namen: Pompoen, Spinnenweb en Vogelverschrikker. De indeling in deze groepen vindt plaats op basis van jouw antwoorden op het inschrijfformulier. In elke groep zullen twee prijzen worden uitgereikt, de eerste prijs en een Uitblinkers/Originaliteit prijs. Voor iedereen is er natuurlijk een certificaat van deelname met daarop de beoordeling, tips en tops van de jury.

Het inschrijven voor de wedstrijd is begonnen en de eerste 40 aanmeldingen zijn zeker van deelname aan de wedstrijd, de overige aanmeldingen komen op de reservelijst te staan. Hier een link: Inschrijfformulier Drive-Thru-Bloemschikwedstrijd
Let op! Jouw aanmelding is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld. Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, krijg je binnen 2 dagen een reactie met daarin de gegevens om de inschrijfkosten €7,50 over te maken. De inschrijving sluit op maandag 12 oktober.

Het verloop van de wedstrijd:
Per tijdslot worden er drie deelnemers ontvangen. Dit tijdslot duurt 40 minuten waarvan 5 minuten zijn voor het opstellen van het werkstuk en 5 minuten voor het leegruimen van de presentatietafel. Elke deelnemer krijgt een eigen presentatietafel die op minimaal 1,5 m afstand van de andere tafels staat. Je krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden en neemt vervolgens plaats naast je werkstuk. De jury komt langs en heeft per deelnemer 10 minuten om interactief het werkstuk te beoordelen. Er worden twee jureer ruimten ingericht waardoor we telkens in de gelegenheid zijn om de ruimten te ontsmetten.

Eventuele begeleiders kunnen in het foyer plaats kunnen nemen. Zij kunnen koffie en thee bestellen bij de bar van het centrum.

Aangezien sommige mensen van ver komen, zijn we in gesprek met Den Bolder over het bieden van een lunch. Tevens wordt er nagedacht over hoe deze dag tevens een inspiratiedag kunnen laten zijn voor de thuisblijvers. Deze informatie volgt nog.

Alle informatie over de Drive-thru-bloemschikwedstrijd staat op de website www.bloemschikken.groei.nl/zuid 

In Memorium: Hilly Harder-Hoornweg

Afgelopen zaterdag vernamen we het verdrietige bericht dat Hilly Harder-Hoornweg is overleden.

De laatste jaren kennen we Hilly vooral van onze lezingen en andere activiteiten, waar ze altijd een trouwe bezoekster was. In het verleden heeft zij ook lange tijd deel uitgemaakt van het bestuur van onze afdeling. We hebben haar inbreng atijd zeer gewaardeerd!

Ons medeleven gaat uit naar haar famliie en naasten en we wensen hen sterkte.

Rondleiding Tuinen Mien Ruys te Dedemsvaart.

Dinsdagavond 15 september heeft een groep leden en niet-leden kunnen genieten van een zonnige rondleiding door de Tuinen van Mien Ruys te Dedemsvaart. De deelnemers hebben samen gekeken in de verschillende deel-Tuinen. Hier het foto-album van die avond. Monique Bruins-Slot heeft een enthousiaste terugblik geschreven.

Twee van 'onze' tuinen in de (landelijke) krant!

Met grote trots vertellen wij u van de rubriek in de Stentor: De tuinen van Till. Daarin zijn de tuin van Ada in Zwolle en de tuin van Anna in Hattem prachtig belicht met foto's en een interview met beide dames.

 

 

'n Kijkje in 'De Meente' bij Ada

Hieronder de link naar het artikel op de website van de Stentor over de tuin van Ada aan de Brinkhoekweg 7 (De Meente) te Zwolle https://www.destentor.nl/zwolle/ada-85-uit-zwolle-vindt-iedere-dag-rust-in-haar-tuin-dode-plantjes-zul-je-hier-niet-snel-tegenkomen~a83a3b84/?referrer=https://www.google.com/

Op bezoek in 'De Schoppert' bij Anna

Hiervolgend de link naar het artikel over de tuin van Anna 'De Schoppert' aan de Groeneweg 18 te Hattem:

https://www.destentor.nl/regio/anna-81-uit-hattem-blijft-fit-dankzij-hectare-vol-groen-deze-tuin-heeft-mij-gered~af38f5a2/

'De Schoppert' is elke woensdag tot oktober van 10:00 uur tot 16:30 uur toegankelijk. Er zijn dan beeldhouwers aan het werk en Anna is zelf aanwezig om u eventueel rond te leiden.

Voorzichtig plannen maken voor het nieuwe seizoen

Na maanden worden de maatregelen tegen corona langzaam versoepeld. Bij positieve ontwikkelingen kunnen we na september 2020 waarschijnlijk weer activiteiten organiseren. Het bestuur gaat zich de komende tijd beraden over waar, wanneer en hoe we die bijeenkomsten verantwoord kunnen vormgeven. We verheugen ons erop u weer te ontmoeten en houden u op de hoogte via onze site, onze nieuwsbrief, facebook en andere media.

ALV en Brian Kabbes

Onze ALV is goed bezocht. Er zijn mooie ideeën geopperd door de aanwezige leden. Het bestuur zal zeker proberen daar wat mee te doen. Een korte terugblik van de lezing van Brian Kabbes om u te insprireren vooral sterke vaste planten te gebruiken in uw tuin. Zo kunt u dankzij de tijdwinst en kostenbesparing die het oplevert meer gaan reizen, nét als Brian!

Check de Agenda!

Check onze AGENDA voor informatie over onze activiteiten, dan mist u niets... Neem altijd uw ledenpas mee!

Tuinlog

25 Oct

Angela's tuin

Grijze zondag

18 Oct

Anneke Duyvesteijn

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Meer

Agenda

26 mei

Bloemschikken op Festival Gardenista 2021

Gardenista 2020 is ivm Corona virus afgelast en...

Meer